ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

VIOGENESIS Vagrofem Forte 80 κάψουλες

VIOGENESIS Vagrofem Forte 80 κάψουλες
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΝΑΛΑΓΓΩΝ
Κάντε γρήγορα τις αγορές σας και με ασφάλεια
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
VIOGENESIS Vagrofem Forte 80 κάψουλες

VIOGENESIS Vagrofem Forte 80 κάψουλες

Η κολπική ατροφία, η αραίωση και η ξήρανση του κολπικού βλεννογόνου, σχετίζεται με μειωμένα επίπεδα οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση. Ο ατροφικός ιστός είναι επιρρεπής σε φλεγμονή, αιμορραγίες και εξελκώσεις (1). Περίπου 50% των γυναικών που βρίσκονται σε εμμηνόπαυση αντιμετωπίζουν συμπτώματα κολπικής ατροφίας. Τα συνηθέστερα  συμπτώματα της κολπικής ατροφίας είναι (2):

α) κόλπος: ξηρότητα, αίσθημα καύσου στο αιδοίο, πόνος στη σεξουαλική επαφή, κνησμός στο αιδοίο, τοπικός ερεθισμός, δύσοσμη έκκριση
β) ουροποιητικό σύστημα: δυσουρικά ενοχλήματα, συχνουρία, νυκτουρία, ακράτεια ούρων, συχνές ουρολοιμώξεις.

Οι εμφανείς αλλαγές που παρατηρούνται στην κολπική ατροφία περιλαμβάνουν την ατροφία των εξωτερικών γεννητικών οργάνων, με αποτέλεσμα τα μικρά και μεγάλα χείλη του αιδοίου να ζαρώνουν και το τρίχωμα του εφηβαίου προοδευτικά να χάνεται. Επιπλέον τα κολπικά τοιχώματα λεπταίνουν, με συνέπεια ο κόλπος να γίνεται μικρότερος και στενότερος, ενώ και το κολπικό pH αυξάνεται μεταξύ 6,5 και 7,5 αυξάνοντας έτσι την ευπάθεια σε λοιμώξεις.
Τα οιστρογόνα είναι σημαντικό για τη δομή της ουρογεννητικής περιοχής, όπου διατηρούν τα επίπεδα κολλαγόνου και ελαστικών ινών και επηρεάζουν τους όξινους βλεννοπολυσακχαρίτες και το υαλουρονικό οξύ, που είναι απαραίτητα για την υγρασία της επιδερμίδας και τον επιθηλιακό φραγμό. Τα οιστρογόνα προάγουν τις κολπικές εκκρίσεις, τον επιθηλιακό πολλαπλασιασμό, την αγγειοποίηση και την εναπόθεση γλυκογόνου στα κύτταρα. Η αποβολή των επιφανειακών κυττάρων που έχουν φορτωθεί με γλυκογόνο ενισχύει την ανάπτυξη γαλακτικού οξέος που παράγει γαλακτοβακίλλους, που είναι σημαντικοί για το φυσιολογικό όξινο pH του κόλπου . Η τυπική θεραπεία για την κολπική ατροφία είναι τα οιστρογόνα, είτε τοπικά είτε μέσω συστηματικής οδού. Αν και είναι αποτελεσματικά, δεν είναι κατάλληλα για ασθενείς με καρκίνο του μαστού. Επίσης, πολλές υγιείς γυναίκες δεν είναι διατεθειμένες να χρησιμοποιήσουν θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης λόγω της συσχέτισης τους με υψηλότερο κίνδυνο καρκίνου του μαστού και του ενδομητρίου και φλεβικής θρομβοεμβολής (3,4).

 

ΕΛΑΙΟ ΙΠΠΟΦΑΟΥΣ
Το έλαιο του ιπποφαούς (Hippophaë rhamnoides) χρησιμοποιείται στην περιοχή της Κεντρικής Ασίας παραδοσιακά για τη θεραπεία φλεγμονών στα γεννητικά όργανα και στη μήτρα (5). Η πρόσληψη λαδιού ιπποφαούς έχει δείξει σε κλινικές μελέτες ευεργετικές επιδράσεις στα λιπίδια του ορού και τις λιποπρωτεΐνες (6), στην ξηροφθαλμία (7), στους δείκτες ενδοθηλιακής φλεγμονής (8) και στη συσσώρευση των αιμοπεταλίων (9). Σε μια διπλά τυφλή, τυχαιοποιημένη, διασταυρούμενη μελέτη σε γυναίκες που πάσχουν από σύνδρομο Sjögren, το έλαιο ιπποφαούς ανακούφισε τα συμπτώματα που σχετίζονται με τη ξηρότητα των βλεννογόνων των γεννητικών οργάνων (10).
Στόχος μιας πρόσφατης μελέτης ήταν να διερευνηθούν οι επιδράσεις του ελαίου ιπποφαούς από το στόμα στην κολπική ατροφία στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση. 116 μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες που έπασχαν από συμπτώματα κολπικής ξηρότητας, κνησμού και καύσου, τυχαιοποιήθηκαν σε αυτή την ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο, διπλά τυφλή μελέτη. 98 συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν τη μελέτη τριών μηνών, κατά την περίοδο της οποίας κατανάλωσαν καθημερινά 3 γραμμάρια ελαίου ιπποφαούς ή εικονικού φαρμάκου (placebo). Στην αρχή και στο τέλος, οι παράγοντες της κολπικής υγείας βαθμολογήθηκαν από έναν γυναικολόγο, μετρήθηκε το κολπικό pH και η υγρασία και υπολογίστηκε ο δείκτης υγιεινής του κόλπου. Τα συμπτώματα της ατροφίας και της εμμηνόπαυσης αξιολογήθηκαν σε επισκέψεις μελέτης και με καθημερινά ημερολόγια. Τα δείγματα ορού συλλέχθηκαν για την ανάλυση των κυκλοφορούντων λιπιδίων, των ηπατικών ενζύμων και της C-αντιδρώσας πρωτεΐνης (CRP). Αποτελέσματα: Σε σύγκριση με το εικονικό φάρμακο (placebo), παρατηρήθηκε σημαντικά βελτιωμένος ρυθμός βελτίωσης της ακεραιότητας του κολπικού επιθηλίου στην ομάδα του ελαίου ιπποφαούς. Υπήρξε μια τάση προς καλύτερη βελτίωση του δείκτη υγιεινής του κόλπου από την έναρξη μέχρι το τέλος στην ομάδα του ελαίου ιπποφαούς σε σύγκριση με την ομάδα εικονικού φαρμάκου. Οι ερευνητές της μελέτης συμπέραναν ότι «το έλαιο ιπποφαούς έδειξε ευεργετικά αποτελέσματα στην κολπική υγεία, κάτι που υποδεικνύει ότι είναι μια πιθανή εναλλακτική φόρμουλα για την ακεραιότητα του κόλπου για εκείνες τις γυναίκες που δεν είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν θεραπεία οιστρογόνων για κολπική ατροφία» (11).

 

ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ
Η τριγωνέλλα είναι ένα βότανο, το οποίο εκτιμούσαν οι κοινωνίες των Ελλήνων, των Ρωμαίων και των Αιγυπτίων για τις μαγειρικές και φαρμακευτικές αξίες του.
 Στη λαϊκή ιατρική σήμερα, η τριγωνέλλα χρησιμοποιείται συχνά και κυρίως για τις αποχρεμπτικές ιδιότητές της. Όπως τα άλλα γλοιώδη (κολλώδη) βότανα, κάνει τον βλεννογόνο του εντέρου να αυξάνει την παραγωγή, ενώ μειώνει την πυκνότητα, του προστατευτικού υγρού. Αυτή η ανταπόκριση στο πεπτικό σύστημα προκαλεί μια συμπαθητική ανταπόκριση σε άλλες βλεννώδεις μεμβράνες του σώματος. Αυτό είναι ιδιαίτερα έκδηλο στο αναπνευστικό και ουροποιητικό σύστημα.

  1. Επιστροφές γίνονται δεκτές μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, ήτοι χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους.
  2. Στην περίπτωση λάθους της εταιρείας μας: Σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  3. Εάν δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους της εταιρείας μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
  4. Ο χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την εν λόγω σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως, και χωρίς να υποχρεούται να ανακοινώσει στo eurofarmacy.gr το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται αποκλειστικά με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Εάν η επιστροφή δεν γίνει εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, το eurofarmacy.gr έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή.
  5. Σε περίπτωση που τα προϊόντα που παραλάβατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης, σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  6. Στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση γίνεται αντικατάσταση σε συνεννόηση με την εταιρία του προϊόντος.
  7. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
  8. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία μας.
  9. Σε περίπτωση που η πληρωμή της παραγγελίας έγινε με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, μέσω paypall ή πληρωμή στο κατάστημα η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται είτε στο ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώσατε την παραγγελία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό σας. Εάν επιλεγεί η επιστροφή μέσω κατάθεσης, θα πρέπει να μας δηλώσετε τα στοιχεία λογαριασμού στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση (Αριθμό λογαριασμού, IBAN & τράπεζα).
  10. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση της πιστωτικής κάρτας.

Λόγω του ότι η διαθεσιμότητα μεταβάλλεται συνεχώς ή μπορεί να μην επαρκεί για την πλήρη εκτέλεση της παραγγελίας σας,είτε σε Τηλεφωνική είτε σε ηλεκτρονική παραγγελία η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώνεται μόνο εφόσον μετά την καταχώρηση της παραγγελίας σας και εντός μερικών ωρών λάβετε το σχετικό e-mail που αναφέρει πως τα προϊοντα τις παραγγελίας σας είναι διαθέσιμα και η παραγγελία σας βρίσκεται σε επεξεργασία .

Εάν αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα κάποιου προϊόντος της παραγγελίας σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Σε περιπτώσεις που η επικοινωνία δεν είναι εφικτή θα σας αποσταλεί e-mail με την κατάσταση της παραγγελία σας.
  • Διαθεσιμότητα:
  • Brand: VIOGENESIS
  • Κωδικός Προϊόντος: 78863
  • EAN: 4260006584751
24,27€
30,34€
Χωρίς ΦΠΑ: 19,57€