ΜΕΝΟΥ
ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ

Νature\'s Plus Zinc 10mg 90tabs

Νature\'s Plus Zinc 10mg 90tabs
ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΣΥΝΝΑΛΑΓΓΩΝ
Κάντε γρήγορα τις αγορές σας και με ασφάλεια
ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ
ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΕΝΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΝΩ ΤΩΝ 49€
Νature\'s Plus Zinc 10mg 90tabs

Νature\'s Plus Zinc 10mg 90tabs

 

 

Κάθε ταμπλέτα περιέχει 10mg στοιχειώδους χηλικού ψευδαργύρου.

Βιοτρονική μέθοδος χηλικοποίησης για μέγιστη απορρόφηση.

Συνήθης χρήση: Μία ταμπλέτα την ημέρα. O ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για τη σύνθεση των πρωτεϊνών και αποτελεί βασικό συστατικό πάνω από διακοσίων ενζύμων, περιλαμβανο- μένων του SOD και των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για τη σύνθεση των πυρηνικών οξέων DNA και RNA.

Το γεγονός ότι τα οξέα αυτά είναι απαραίτητα για τη διαίρεση και επιδι- όρθωση των κυττάρων δείχνει πόσο σημαντικός είναι ο ψευδάργυρος για την αναπαραγωγική διαδικασία, καθώς και για την ανάπτυξη των ιστών και για την αποκατάστασή τους σε περιπτώσεις εσωτερικών ή εξωτερικών βλαβών.

Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων, ιδίως άτομα μεγαλύτερων ηλικιών, παρουσιάζει οριακή ανεπάρκεια ψευδαργύρου, η οποία μπορεί να εκδη- λωθεί με υποκλινικά συμπτώματα, όπως ανορεξία, μειωμένη ικανότητα θεραπείας και ανάρρωσης, μειωμένη οξύτητα όσφρησης, γεύσης και νυ- χτερινής όρασης, ενώ σοβαρότερη ανεπάρκεια για παρατεταμένο χρονικό διάστημα (πράγμα, πάντως, όχι αρκετά συνηθισμένο), μπορεί να εκδηλω- θεί με κλινικά συμπτώματα, όπως λήθαργος, νοητικές διαταραχές, έλλει- ψη ανάπτυξης, δερματικές αλλοιώσεις, συχνές προσβολές από λοιμώξεις και, ίσως, ανεπαρκή λειτουργία των όρχεων.

Εάν το τελευταίο αυτό αποδειχθεί αληθινό, τότε αποκτά βάση η λαϊκή δοξασία ότι τα στρείδια, μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε ψευδάρ- γυρο, έχουν ευνοϊκή επίδραση στην ανδρική σεξουαλικότητα.

Μειωμένα επίπεδα ψευδαργύρου παρατηρούνται συχνά και στις εξής παθολογικές περιπτώσεις: αλκοολισμός, AIDS, διάφοροι τύποι καρκίνου, όπως οισοφάγου, βρόγχων, προστάτη, παθήσεις ήπατος και νεφρών, εκ- φυλισμός ωχρής κηλίδας, διαβήτης, κακόηθες μελάνωμα, φλεγμονικές εντερικές παθήσεις, όπως πάθηση του Crohn.

Η επεξεργασία των τροφών τις απογυμνώνει, συνήθως, από τον ψευ- δάργυρο που περιέχουν.

Ψευδάργυρος και ανοσοποιητικό σύστημα

O ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για την καλή λειτουργία του ανοσο- ποιητικού συστήματος, μετέχοντας σε πλήθος λειτουργίες του συστήματος αυτού, όπως τα Τ-λεμφοκύτταρα - φονείς, η ιντερλευκίνη 2 και το SOD. Πολλές μελέτες σε ζώα και πολύ λιγότερες, μέχρι στιγμής, σε ανθρώ- πους έδειξαν ότι η ανεπάρκεια ψευδαργύρου δρα κατασταλτικά στο ανο- σοποιητικό σύστημα.

Ανωμαλίες οφειλόμενες σε ανεπάρκεια ψευδαργύρου, όπως μειωμένη παραγωγή αντισωμάτων και ανωμαλίες στο σπλήνα, το θύμο αδένα και τους λεμφαδένες, έδειξαν, σύμφωνα με τις μελέτες αυτές, ότι μπορούν να αναστραφούν με τη χορήγηση συμπληρωμάτων ψευδαργύρου.

O ψευδάργυρος δεν έχει άμεση αντιοξειδωτική δράση, αφού δεν μετέχει σε αντιδράσεις οξειδοαναγωγής. Ενδέχεται όμως να έχει σημαντικές έμμεσες αντιοξειδωτικές ιδιότητες, μετέχοντας σε μηχανισμούς, όπως η σταθεροποίηση της κυτταρικής μεμβράνης ή η κατάληψη θέσεων από άλλα μέταλλα με οξειδωτική δράση, όπως ο σίδηρος.

Ψευδάργυρος και κρυολόγημα

Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, λαμβάνοντας παστίλιες ψευδαργύρου κάθε δύο ώρες, από τη στιγμή που θα εμφανιστούν τα πρώτα συμπτώματα ενός κρυολογήματος, μειώνεται η διάρκειά του από 8-10 σε 4 περίπου μέρες, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις όλα τα συμπτώματα του κρυολογή- ματος εξαφανίστηκαν μέσα σε 12-24 ώρες.

Εάν οι παστίλιες ληφθούν τη δεύτερη μέρα από την έναρξη του κρυ- ολογήματος τα αποτελέσματα είναι και πάλι σημαντικά, αλλά σαφώς μι- κρότερα.

Ας σημειωθεί ότι είναι πολύ αποτελεσματικότερες οι παστίλιες ψευδαρ- γύρου που λιώνουν σιγά, σιγά στο στόμα και ποτίζουν τους προσβεβλημέ- νους ιστούς του λαιμού, από τις απλές ταμπλέτες/ κάψουλες.

Διαβήτης

O ψευδάργυρος παίζει σημαντικό ρόλο στην παραγωγή της ινσουλίνης, ενώ βοηθάει στην αποφυγή επιπλοκών που συχνά συνοδεύουν τη νόσο, όπως προβλήματα όρασης και βραδεία επούλωση πληγών. Bοηθάει επί- σης στη μείωση της υψηλής χοληστερίνης διαβητικών.

Όσοι διαβητικοί ακολουθούν διατροφή υψηλή σε φυτικές ίνες ή παίρ- νουν συμπληρώματα φυτικών ινών για έλεγχο του ζαχάρου τους θα πρέ- πει παράλληλα να παίρνουν και συμπληρώματα ψευδαργύρου για να αποφύγουν ανεπάρκεια, δεδομένου ότι οι φυτικές ίνες δεσμεύουν (με το φυτικό οξύ) σημαντική ποσότητα του ψευδαργύρου και τον καθιστούν μη απορροφήσιμο.

Νευρική ανορεξία

Μέσα από πολλές μελέτες φαίνεται να προκύπτει σχέση μεταξύ ανεπάρ- κειας ψευδαργύρου και νευρικής ανορεξίας: χαμηλά επίπεδα ψευδαργύ- ρου ευνοούν την εξέλιξη της νόσου, η οποία με τη σειρά της, μειώνει ακόμη περισσότερο το επίπεδο ψευδαργύρου κ.ο.κ., δημιουργούμενου, έτσι, ενός φαύλου κύκλου.

Η χορήγηση συμπληρωμάτων ψευδαργύρου βοηθάει σε αρκετές περι- πτώσεις στη βελτίωση ή εξαφάνιση συμπτωμάτων της πάθησης, όπως το μικρό βάρος και η απουσία εμμήνου ροής.

Δεδομένης της φύσεως της ασθένειας, είναι πολύ προτιμότερο ο ψευ- δάργυρος να αποτελεί μέρος μιας πολυβιταμινικής/ πολυμεταλλικής φόρ- μουλας ή να χορηγείται σε συνδυασμό με αυτή.

Προστάτης

O αδένας του προστάτη είναι από τα όργανα του σώματος με την μεγα- λύτερη περιεκτικότητα σε ψευδάργυρο.
Με τη σειρά του, το μέταλλο φαίνεται ότι είναι απολύτως απαραίτητο για την υγεία του αδένα, ενώ έχει αποδειχθεί ότι συμπληρώματα ψευδαργύ- ρου, ιδίως όταν συνοδεύονται με το βότανο saw palmetto και απαραίτητα λιπαρά οξέα, βοηθούν, τόσο προληπτικά, όσο και θεραπευτικά, στην αντι- μετώπιση της καλοήθους διόγκωσης του προστάτη και των συμπτωμάτων, όπως η ανάγκη συχνής ούρησης, που τη συνοδεύουν.

Εκφυλισμός ωχρής κηλίδας

Η πάθηση έχει σχέση τόσο με οξειδωτικές βλάβες που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες, όσο και με μειωμένα επίπεδα ψευδαργύρου. O ψευδάργυρος δεν θεραπεύει, ούτε σταματά την εξέλιξη της νόσου, μπορεί όμως να την επιβραδύνει σημαντικά, όπως έδειξαν σχετικές με- λέτες που περιλάμβαναν χορήγηση ψευδάργυρου και οφθαλμολογικές εξετάσεις κάθε 12 μήνες.

Πιθανότατα, η καλύτερη θεραπευτική προσέγγιση επί του προκειμέ- νου είναι ένας συνδυασμός ψευδαργύρου με όλα τα άλλα αντιοξειδωτικά που επηρεάζουν ευνοϊκά την υγεία του ματιού, όπως καροτενοειδή, OPC, bilberry, Ginkgo biloba. Αθλητισμός Είναι γνωστό ότι οι αθλητές που προπονούνται πολύ εντατικά, φθάνοντας μερικές φορές στα όριά τους, υποφέρουν από συχνές αναπνευστικές λοιμώ- ξεις, καθώς και από υπερκόπωση και έλλειψη αποθεμάτων ζωτικότητας. Το γεγονός αυτό φαίνεται ότι οφείλεται στο οξειδωτικό στρες και στη μεγάλη απώλεια ψευδαργύρου.

Πράγματι, μελέτη με ποδηλάτες έδειξε ότι όταν η προπόνηση είναι εντα- τική και συνεχής ο ψευδάργυρος που χάνεται με τον ιδρώτα αυξάνεται κατακόρυφα.
ω Στο σημείο αυτό θα πρέπει να μνημονεύσουμε μια ειδική φόρμουλα ψευδαργύρου - μαγνησίου, το ΖΜΑ που όχι μόνο παρέχει στον οργανι- σμό των αθλητών τον απαραίτητο ψευδάργυρο, αλλά σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αυξάνει τα επίπεδα της τεστοστερόνης, χωρίς τις παρενέργειες που έχουν τα στεροειδή αναβολικά και η ανδροστενεδιόνη (βλέπε ΖΜΑ).

Διάφορα

• O ψευδάργυρος χρησιμοποιείται θεραπευτικά σε άτομα με υπερβολικά επίπεδα προλακτίνης, δεδομένου ότι εμποδίζει την έκκριση της ορμό- νης. Υπερβολική έκκριση προλακτίνης από την υπόφυση προκαλεί σε- ξουαλικές δυσλειτουργίες και ανώμαλη παραγωγή γάλακτος σε γυναί- κες ή, ακόμη, και άνδρες.
• Συμπληρώματα ψευδάργυρου αποδείχθηκαν αποτελεσματικά σε ορι- σμένες περιπτώσεις στειρότητας ανδρών και γυναικών με ανεπάρκεια στο μέταλλο. O ψευδάργυρος είναι απαραίτητος για το σχηματισμό και ωρίμανση των σπερματοζωαρίων και για την ωορρηξία.
• Ανεπάρκεια ψευδαργύρου ή διαταραχές του μεταβολισμού του κατά τη δι- άρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην πορεία της, καθώς και στην ανάπτυξη του εμβρύου και του νεογέννη- του. Τα πρόωρα νεογνά διατρέχουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους. • O ψευδάργυρος επιταχύνει την επούλωση πληγών, ελκών, εγκαυμάτων, χειρουργικών τομών, τουλάχιστον σε άτομα με ανεπάρκεια στο μέταλ- λο.
• O ψευδάργυρος έχει αντιφλεγμονικές ιδιότητες και ενδέχεται να δρα θεραπευτικά στη ρευματοειδή αρθρίτιδα, δεδομένου ότι όσοι πάσχουν από τη φλεγμονώδη αυτή πάθηση των αρθρώσεων έχουν συχνά ανε- πάρκεια ψευδαργύρου. Σύμφωνα με ορισμένους εναλλακτικούς για- τρούς, η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου και χαλκού σε αναλογία 8 προς 1 δίνει εξαιρετικά αποτελέσματα.
• O ψευδάργυρος χρησιμοποιείται εσωτερικώς και εξωτερικώς σε πολ- λές δερματικές παθήσεις, όπως ακμή, γυροειδής αλωπεκία, θυλακίτιδα (φλεγμονή των θυλάκων της τρίχας), εντεροπαθή ακροδερματίτιδα (σο- βαρή πάθηση γενετικής αιτιολογίας), έλκος ποδιών. Για την κοινή ακμή, ειδικότερα, διπλές-τυφλές μελέτες έδειξαν μείωση των συμπτωμάτων κατά 60%, περίπου, μετά από λήψη 30-50mg για διάστημα 6-14 εβδομά- δων.
• O ψευδάργυρος βοηθά στην καλή λειτουργία του θυρεοειδούς, συμβάλ- λοντας στην μετατροπή της θυροξίνης (T4) σε τριιωδοθυρονίνη (T3).

ΑΝΤΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - ΠΡOΦΥΛΑΞΕΙΣ

O ψευδάργυρος δεν είναι τοξικός, ακόμη και για παρατεταμένο διάστημα, στις συνηθισμένες δοσολογίες, μέχρι 50mg ημερησίως. Παρενέργειες από υψηλές δό- σεις ψευδαργύρου είναι στις μέρες μας αρκετά σπάνιες.
Καθημερινή λήψη άνω των 150mg ψευδαργύρου για μεγάλο χρονικό διάστημα μπορεί να προκαλέσει παρενέργειες, όπως διάρροια, ζαλάδες, υπνηλία, εμετό, έλ- λειψη μυικού συντονισμού.

  1. Επιστροφές γίνονται δεκτές μαζί με την απόδειξη λιανικής πώλησης ή το τιμολόγιο και μόνο εφόσον τα προϊόντα που επιθυμεί να επιστρέψει, βρίσκονται στην ίδια κατάσταση στην οποία τα παρέλαβε, ήτοι χωρίς να έχουν αποσφραγισθεί ή να έχει παραβιασθεί η συσκευασία τους.
  2. Στην περίπτωση λάθους της εταιρείας μας: Σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  3. Εάν δεν προκύπτει οποιοδήποτε λάθος εκ μέρους της εταιρείας μας, επιστρέφεται μόνο το χρηματικό ποσό που αντιστοιχεί στην αξία των προϊόντων. Τα έξοδα αποστολής επιβαρύνουν αποκλειστικά τον πελάτη.
  4. Ο χρήστης/επισκέπτης έχει το δικαίωμα να υπαναχωρήσει από την εν λόγω σύμβαση και να επιστρέψει τα προϊόντα που αγόρασε, αζημίως, και χωρίς να υποχρεούται να ανακοινώσει στo eurofarmacy.gr το λόγο για τον οποίο επιθυμεί την επιστροφή των προϊόντων, εντός προθεσμίας δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία που παρέλαβε τα προϊόντα. Στην περίπτωση αυτή, επιβαρύνεται αποκλειστικά με το άμεσο κόστος επιστροφής των προϊόντων. Εάν η επιστροφή δεν γίνει εντός του προαναφερθέντος χρονικού διαστήματος, το eurofarmacy.gr έχει δικαίωμα να μην αποδεχθεί την επιστροφή.
  5. Σε περίπτωση που τα προϊόντα που παραλάβατε έχουν υπερβεί την ημερομηνία λήξης, σας επιστρέφουμε πλήρως τα χρήματα που αντιστοιχούν στην αξία της παραγγελίας και στα έξοδα αποστολής
  6. Στην περίπτωση κατά την οποία το προϊόν έχει κάποιο ελάττωμα και καλύπτεται από εγγύηση γίνεται αντικατάσταση σε συνεννόηση με την εταιρία του προϊόντος.
  7. Στην περίπτωση χρησιμοποίησης του προϊόντος ή αλλοίωσης της αρχικής τους συσκευασίας, δεν γίνεται δεκτή η επιστροφή.
  8. Οι επιστροφές των χρημάτων σας γίνονται σε διάστημα εντός 30 ημερών από την επιστροφή και παραλαβή των προϊόντων από την εταιρία μας.
  9. Σε περίπτωση που η πληρωμή της παραγγελίας έγινε με αντικαταβολή, τραπεζική κατάθεση, μέσω paypall ή πληρωμή στο κατάστημα η επιστροφή των χρημάτων σας γίνεται είτε στο ίδιο μέσο πληρωμής με το οποίο ολοκληρώσατε την παραγγελία είτε με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριαμό σας. Εάν επιλεγεί η επιστροφή μέσω κατάθεσης, θα πρέπει να μας δηλώσετε τα στοιχεία λογαριασμού στον οποίο θέλετε να γίνει η κατάθεση (Αριθμό λογαριασμού, IBAN & τράπεζα).
  10. Σε περίπτωση που η πληρωμή έγινε με πιστωτική κάρτα θα γίνεται ακύρωση συναλλαγής και αντίστοιχη ενημέρωση της πιστωτικής κάρτας.

Λόγω του ότι η διαθεσιμότητα μεταβάλλεται συνεχώς ή μπορεί να μην επαρκεί για την πλήρη εκτέλεση της παραγγελίας σας,είτε σε Τηλεφωνική είτε σε ηλεκτρονική παραγγελία η παραπάνω πληροφορία επιβεβαιώνεται μόνο εφόσον μετά την καταχώρηση της παραγγελίας σας και εντός μερικών ωρών λάβετε το σχετικό e-mail που αναφέρει πως τα προϊοντα τις παραγγελίας σας είναι διαθέσιμα και η παραγγελία σας βρίσκεται σε επεξεργασία .

Εάν αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα κάποιου προϊόντος της παραγγελίας σας θα επικοινωνήσουμε μαζί σας άμεσα για την επίλυση του προβλήματος.

Σε περιπτώσεις που η επικοινωνία δεν είναι εφικτή θα σας αποσταλεί e-mail με την κατάσταση της παραγγελία σας.
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • Brand: NATURE'S PLUS
  • Κωδικός Προϊόντος: 41944
  • EAN: 0097467036307
10,14€
13,52€
Χωρίς ΦΠΑ: 8,18€